Om os

I Roskilde Vineyard har vi lavet postkort, som faktisk siger det meste om os som fællesskab. Teksterne lyder:

- No need to be perfect here
- A beautiful mess
- Kirke med kant og
- Kirke for folket

Det opsummerer faktisk ret godt hvem vi ønsker at være. Vineyard er ikke en klub for mennesker, som har 100% styr på deres liv (og hvem har egentlig det?). Faktisk tværtimod. Vi er et fællesskab af mennesker, som har et ønske om at udforske liv, tro og tvivl sammen. Og som ønsker at vandre sammen – på de gode dage, og på de dårlige dage – og være dem vi er midt i det hele!

Vi er ”a beautiful mess”. Med det mener vi, at vi er mennesker i alle aldre, farver, nationaliteter, livsfaser mm. Hos os finder du stor diversitet.

Roskilde Vineyard er en evangelisk frikirke. Et fællesskab af mennesker på en rejse – med en mission. Vi drømmer om, at hele Roskilde opdager, at der er en Gud, som også er relevant i dag i det 21. århundrede. En Gud, som elsker og accepterer ALLE mennesker, som længes efter at have en relation til os, og samtidig ønsker, at vi skal have et godt liv, med os selv og sammen med andre. Vi tror på, at vi er skabt til fællesskab.

Hvis du kunne tænke dig at være en del af et fællesskab, hvor der er plads til alle og hvor du kan ”være, vokse og virke” i dit eget tempo og hvis du kunne tænke dig at være del af et sted, som har en drøm om at forandre Roskilde ved at ”give det videre”, så er du mere end velkommen! På gensyn :). 

Vores værdier

Her er vores 10 værdier, som vi har til fælles med Vineyard-kirker over hele verden:

Bibelen
Vi tror på, at Bibelen fortæller Guds store historie med menneskene. Om hvem Gud er, om hvem vi er som mennesker og om hvad vi er skabt til. I mødet med Bibelen kan vi derfor også møde Jesus selv, som siger, at Han er vejen, sandheden og livet (se videoen om Bibelen under ”Undervisning”)

Tilbedelse
Vi tror på, at vi som mennesker er skabt til at tilbede Jesus med alt, hvad vi er. Det vil sige at komme til Ham gennemsigtige og ærlige med vores hjerter og spejle den kærlighed tilbage, som vi modtager fra Gud. Derfor er det vores højeste prioritet. Vi bruger meget tid på tilbedelse i form af sang og musik i fællesskab, men det at tilbede er også en livsstil, som vi ønsker, må gennemsyre hele vores liv.

Netværksgrupper
Vi tror på, at vi som mennesker er blevet skabt til fællesskab. I netværksgrupperne kan vi møde hinanden med Guds kærlighed, få lov at bare være, dele liv og tro med hinanden og opleve at blive inspirerede, helbredte og udfordrede (læs mere om disse grupper her på hjemmesiden). 

Åndelige gaver
Vi tror, at alle mennesker, der har taget imod Jesus i deres liv, har fået forskellige gaver af Helligånden til opmuntring og opbyggelse for sig selv og andre. De gaver og evner ønsker vi sammen at udforske og bruge til opbyggelse for fællesskabet. Så vi kan vokse og virke.

Træning
Vi tror, at alle mennesker er skabt unikt i Guds billede og hver især er kaldede til at give Jesu kærlighed videre med de evner og ressourcer, vi har fået givet. Derfor er det vigtigt for os at investere i at udruste, udvikle og opmuntre hinanden i vores individuelle kald og evner. At få lov at virke. 

Tegn og undere
Vi tror på, at vi som troende er kaldede til at gå i Jesu fodspor og derfor er det at bede for helbredelse for syge og brudte mennesker og se Guds indgriben i svære situationer en naturlig del af vores fællesskab.

Tjene brudte mennesker
Vi tror på, at mennesker i svære livssituationer med store behov har en helt særlig plads i Guds hjerte. Mange mennesker er fanget i situationer af ensomhed, afhængighed, fattigdom, kriminalitet, stress osv. Vi ønsker at være en kirke, der viser Guds kærlighed på en praktisk måde, hvor vi kan. Se hvordan vi blandt andet gør det i "elsk byen". 

Evangelisation
Vi tror på, at alle mennesker er skabt til at leve i den kærlighed, frihed og glæde, som Jesus giver os. Derfor er det at fortælle andre om, hvad Jesus gør i vores liv, en helt naturlig del af at leve i fællesskab med Ham.

Tværkirkelighed
Vi tror på, at alle kristne kirker en del af Jesu legeme, som er til for at udleve hans mission og kærlighed til verden. Derfor ønsker vi i ord og handling at elske, respektere, samarbejde og relatere til andre kirker, hvilket vi aktivt tager del i i Roskilde med både fri- og folkekirke. 

 

Vineyard norden

Her kan du læse mere om vores bagland Vineyard Norden. 

Klik her