Nyt hjem

Intern indsamling: Støt os i drømmen om et nyt hjem til vores kirke!

Drømmen om et nyt hjem

I Roskilde Vineyard står vi en speciel og meget spændende situation!… Vi har nemlig fundet en bygning, som kunne blive vores nye hjem.
Men det kræver at vi står sammen – og vi har brug for din hjælp!

Læs om projektet her – og tænk over, om du skal være med til at give drømmen ben at gå på.

Vores mål

1. delmål: 1.600.000 DKK til udbetaling
2. delmål: 500.000 DKK til renovering (Etape 1)
3. delmål: 250.000 DKK til renovering (Etape 2)

Vores situation

Hvorfor skal vi flytte?

Vi elsker vores nuværende lokaler, men vi skal desværre flytte inden for den nærmeste fremtid, da hele området, der hedder ‘Misicon Nord’, skal rives ned. Derfor er vi tvunget til at finde et nyt hjem til vores kirke.

Svær opgave at finde nye lokaler

Vi har i løbet af det seneste halvandet år være på udkig efter nye lokaler til kirken, men det har vist sig at være en svær opgave.
Vi har kigget på forskellige lejemål, men ofte har priserne været alt for høje. Derudover har de kommunale lokalplaner også spændt ben for os, da det ikke er tilladt af have kirkelige aktiviteter i store dele af byen.

En mulighed er opstået!

I vores søgen efter nye lokaler er vi stødt på en bygning, der er til salg. Vi havde egentlig ikke tænkt os at købe noget, men denne bygning er i en prisklasse, hvor vi kan være med – og derudover tillader kommunens lokalplan, at vi må have kirke på adressen.
Vi er derfor begyndt at drømme om muligheden for at investere i vores eget hjem.

Hvad drømmer vi om?

Et ønske om at tjene byen!

Vi elsker Roskilde, og vi ønsker at gøre en forskel for vores by! Vi ønsker at bringe håb, fred, kærlighed og glæde til vores medborgere, ved at være nærværende og næstekærlige.

Derfor tjener vi vores by på forskellige lavpraktiske måder, så mennesker kan opleve fællesskab, omsorg og Guds kærlighed.

Så ud over vores kirkelige aktiviteter, så har vi blandt andet en legestue for hjemmegående forældre og en gratis genbrugsbutik for økonomisk trængte familier. Derudover deler vi pandekager og kakao ud i nattelivet til festglade unge, og så deler vi kurve med madvarer ud til udsatte… og så har vi også en aktivitetsklub for teenagere.

Vi ønsker fortsat at være nærværende og vedkommende for roskildenserne, og derfor drømmer vi om at have en base på Holbækvej, så vi kan række ud til vores omgivelser!

Om Holbækvej 31

Vi opdagede, at den gamle ‘Guldbager’ på Holbækvej var sat til salg. I starten afskrev vi den, fordi den var for dyr, men efter 6 måneder på markedet blev den sat 800.000 kr. ned. Nu ligger bygningen i et mere realistisk prisleje for os – men vi skal stadig strække os, for at det kan lade sig gøre.

Beliggenheden

Bygningen ligger i et ideelt område for os. Det er under 1 km fra vores nuværende lokaler, og derfor kan vi fortsat række ud til de mennesker, som vi har fået relationer med gennem legestuen og genbrugsbutikken.
Derudover ligger bygningen på en vej, hvor der er høj synlighed og mange forbipasserende – I området er der flere villaer, boligblokke, butikker og skoler.
Derudover er det let at komme til med offentlig transport.

Faciliteterne

Bygningen består af en gammel villa og en tilbygning, hvor der tidligere har været en bagerbutik.
I bager-afdelingen er der både en butik, et lille toilet og et stort køkken. Vores tanke er, at omdanne køkkenet til en kirkesal, og bagerbutikken til kirkens café.

Villaen er i tre plan. I stueetagen vil der være mulighed for at lave lokaler til børnekirke og teenkirke (og legestue). På 1. sal vil man kunne lave en lille lejlighed, som kunne skabe liv i bygningen og generere en indtægt. Kælderen er tør og rumlig, og der kunne vi have vores genbrugsbutik.

Støt os!

Finansiering

Bygningen er sat til salg for 4.200.000 kr.. Hvis vi skal låne penge i banken til købet, så skal vi selv have 1.600.000 kr. til udbetaling. I øjeblikket har vi en opsparting på ca. 400.000 kr., og derfor skal vi samle 1.200.000 kr. ind for at have nok til udbetalingen.

Derudover skal vi have indsamlet penge til at renovere for – vi regner med at skulle bruge ca. 500.000 kr. til første etape, for at vi kan tage stedet i brug.
Vi forventer, at vi bliver nødt til at have flere etapper, for at kunne etablere fx nye badeværelser mm.

Du kan gøre en forskel!

Vi vil spørge dig, om du kunne have lyst til at bidrage til vores drøm om et nyt hjem! Du kan hjælpe os på forskellige måder. Du kan give en donation eller give os et lån – læs længere nede om de forskellige muligheder.

Da vi ikke ved, om købet kan lade sig gøre endnu, vil vi i første omgang blot bede om en tilkendegivelse fra dig.

Giv en tilkendegivelse ved at sende en mail til nythjem@vineyard.dk

Større donationer

I forbindelse med større donationer, så vil vi opfordre dig til at kontakte os, da der kan være mulighed for at få skattefradrag.

Du kan støtte på forskellige måder

Giv et beløb

Du kan støtte os ved at overføre et beløb til:

Nordea:
Reg.nr.: 2280
kontonr.: 2551608584

IBAN DK2120002551608584
BIC NDEADKKK

Mærk: “#nythjem”

Eller på kirkens mobilepay: 59455 – mærk “#nythjem”

For at du kan få skatte-fradrag for dine gaver til kirken, så skal du kontakte vores kasserer og oplyse dit CPR-nr.

Giv en tilkendegivelse

Ønsker du at støtte os med et større beløb, så skriv en mail til nythjem@vineyard.dk, for at give os en tilkendegivelse.

Go top